KNX Magazin

Ce este KNX?

KNX este standard mondial de automatizari pentru case si caldiri. Creatoarea și proprietara tehnologiei KNX, “KNX Association cvba”, a fost înființată în mai 1999 de către membri următoarelor asociații: EIBA (European Installation Bus Association), EHSA (European Home Systems Association) și BCI (BatiBUS club International) si are sediul in Brussel. Având la baza soluția EIBA lansată in 1990, cu imbunătățiri preluate de la BatiBUS si EHS, putem spune că tehnologia KNX are peste 28 de ani!

Soluțiile KNX sunt utilizate pentru toate aplicațiile de control pentru case și clădiri, variind de la controlul iluminatului și al jaluzelelor până la variate sisteme de securitate, încălzire, ventilație, aer condiționat, monitorizare alarme, controlul instalațiilor sanitare, managementul energiei, contorizare, precum și al dispozitivelor de uz casnic, audio/video și multe altele.

Tehnologia KNX poate fi aplicată atât în clădiri noi cât și în cele deja existențe. KNX reprezintă standardul global pentru controlul clădirilor cu o singură platformă software, independentă de un producător KNX, pentru design și punere în funcțiune (ETS), cu o gamă completă de medii de transmisie disponibile (TP, PL, RF și IP), precum și cu o gamă completă de moduri de configurare (Modul System și Modul Easy). KNX este aprobat ca Standard European (CENELEC EN 50090 și CEN EN 13321-1) și ca Standard Internațional (ISO/IEC 14543-3).

În acest moment “KNX Association cvba” numără peste 440 de companii membre, producatori de echipamente sau software, din diferite domenii, care dețin peste 7.000 de produse certificate KNX în cataloagele lor. KNX Association cvba are peste 50.000 de instalatori certificați “KNX Partner” din peste 140 de țări și parteneriate științifice cu nu mai puțin de 130 de universități tehnice, precum și peste 430 de centre de training!

Mai multe informații puteți să găsiți pe site-ul oficial al KNX Association: www.knx.org.

Tagged on:

Leave a Reply